Lukijat

keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Pieniä puuhia

Koirulimme syö kerran päivässä - illalla. Ruuan jälkeen on sitten aina vuorossa palkkiona "herkkupala", seuraavaksi hampaiden pesu ja toisinaan vielä hammaspuhdistustikun syönti.

Hommat hoidettu.....

"Mitä sinä nyt vielä kuvaat? Voisko jo mennä yöunille  sängyn alle??"
Ovenpieliamppelissa olleet  Maljaköynnökset tuuhettuivat kesän mittaan, mutta en noista nyt pahemmin köynnöksinä voi puhua.Kauniisti kyllä kukkivat ihan koko kesän, mutta pituus ei lisääntynyt juuri ollenkaan.  Nyt ne on  kuitenkin pelastettu  sisätiloihin ja laitettu ruukkuihin - ihan kokeeksi. Huonekasvihan tuo oikeasti onkin, joten katsotaan nyt, mitä tuleman pitää. Viileähkö tila noille pitäisi nettitietojen mukaan talveksi tarjota, eikä se pääse oikein toteutumaan, mutta onnistuu tai sitten ei....
Syksyn pimeys alkaa ilta illalta aikaisemmin. Muita valovirityksiä ei vielä ole laiteltu tähän aikaan syksyä, mutta parvekkeelle nostettiin koukkuun roikkumaan isoon pajupalloon kiinnitetyt ledit.
Tuuli antaa välillä hieman vauhtia pallerolle....


Omiin jalkoihini satsasin viikko sitten: ostin Intersportista jalkaterieni mukaan muotoillut pohjalliset. On kyllä olleet hyvät. Pohkeissa on ollut hieman ongelmaa liikkuessa - vaivat ei ole poissa, mutta vähempänä kuitenkin. Tunnollisesti vaihdan nuo kengistä toisiin, riippuen mitä milloinkin tarvitsen.
Talvikengätkin on hankittu. Edelliset tuli viime talvena tiensä päähän ja nyt, kun kivat sattui kohdalle, niin ostin jo talven varalle. Kengät saivat nimekseen "Neulomokengät" resorivarsien ansiosta ;)
Omenoita on jurskutettu siihen malliin, että suupielet on ihan auenneet. Lienenkö hieman herkistynyt tuoreelle omenalle? Uuniomenatkin on aika nam vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera :) Syys- ja talvilajikkeet napottaa vielä puussa odottelemassa aikaa parempaa....

Työpaikalla tuli tarvetta erivärisille huovutetuille palloille. Kotosalla kaivelin esille huopuvien lankojen säilytyslaatikon ja pyörittelin lankakeriä. Kerät pesupussiin muun pyykin sekaan ja....
Huopuihan ne tasaisesti, mutta ihmeen vähän pienenivät pesukoneen mylläyksessä. Ei se mitään - tarkoituksensa ajavat ja kolme erilaista ketjua näistä syntyy. Sen huomasin, kun oli erimerkkisiä huopuvia lankoja ja hahtuvaa, että erilaista jälkeä huovutuksessa syntyi - parempaa ja huonompaa....


Syksyn varsinaiset neulomisetkin olisi kiva aloittaa toden teolla, mutta käsi vihottelee edelleenkin. Toisaalta pieni vastoinkäyminen ärsytti turhankin paljon: Lyhdelapasten valmistuttua, totesin toisen lyhteen alkuosan olevan pidempi kuin toisen, jolloin koko lapasesta oli tullut toista pidempi. Ei kun purkuun! Eli kolme neulottua lapasta, mutta käytännössä kuitenkin kaksi valmista. Ähh!!!! 

Sen siitä saa, kun käyttää lankoja, joita ei ole mahdollista valmistamisen lopettamisen takia ostaa lisää ja oma varasto ei enmpään kuin kahteen riittänyt.


Tervetuloa Sinä uusin lukijani seurakseni :) !

4 kommenttia:

 1. Suloinen koira <3

  Valoa alkaa jo tähän aikaan vuodesta kaivata, aamut ja illat ovat jo niin pimeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta oma tunnelmansa pimeydessäkin: tunnelmavalot, kynttilät jne. pääsee oikeuksiinsa.
   Mukavaa viikonloppua :)!

   Poista
 2. Hyvvee Aikun päivää äityli!

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit käynnistäsi viestin :)