Lukijat

lauantai 29. syyskuuta 2012

Syyshommat edistyy


Äidillä oli kesän kirkkaanpunainen Maljaköynnös kesämökillä. Nyt syksyn saavuttua hänellä ei ollut oikein paikkaa, mihin kukka sisätiloissa laittaa. Minä kokeilen nyt sitten, miten se olohuoneemme ikkunan edessä viihtyy. Äidin köynnös on oikeasti köynnös, mutta kukkia oli tässä aika vähän. Omat Maljaköynnökseni eivät pahemmin pituutta kasvaneet, mutta kukkivat enemmän.

  Pihamaalla on syyshommat käynnissä. Puutarhakalusteista osa on jo talviteloillaan ja tänään 
napsauttelin kukkapenkin kasvuston matalaksi, aloitin tyhjentelemään isoja piharuukkuja ja parvekkeen kukkalaatikot ammottavat tyhjinä varastossa.
 Joriinit nostelin penkeistä ja karistelin juurakoista mullat mahdollisimman tarkkaan. 
Alkuviikosta äiti ja isä käyvät hakemassa ne huomaansa talvisäilytykseen: minun hoivissa keväällä löytyisi vaan mädäntyneet mukulat.
Näihin kukkapenkkeihin piilottelin 80 tulppaanin sipulia. Ensi keväänä sitten toivon mukaan paljastuu, minkävärisiä tulppaaneja Esikoinen ja Leppis-tyttö minulle toivat.


2 kommenttia:

  1. Syyspuuhia olisi vielä pihassa, mutta syyssateet yhdistettynä flunssaan ovat siirtäneet minut sisälle neulomaan. Ehtiihän tuota keväälläkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika paljon tuntuu olevan ainakin meillä päin flunssaa liikkeellä. Toivottavsti olosi pian helpottaa ja sitä paitsi vielä on syksyä jäljellä syyshommia ajatellen ;)

      Poista

Olisi kiva, jos jättäisit käynnistäsi viestin :)