Lukijat

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Marjasadon kypsyttelyä ja uutta kukintaa
" Mustikka, mansikka, vadelma,
karviaismarja ja herukka.
Niitäpä säilön pakkaseen,
ja vitamiinipommin talvella teen"

Mustikan ja mansikan säilöminen on tehty ja muiden osalta sato näyttää lupaavasti kypsyvän :
Marjoja taitaa lajista riippumatta tulla tänä kesänä tosi hyvin, joskin tänään luki lehdessä, että esim. toreille eivät osta lainkaan mustikoita myyntiin, kun ne ovat sateiden takia niin pehmytpintaisia, että ennättävät muussaantua jo myyntipöydillä. Kieltämättä itsekin huomasin, että vaikka kuinka mustikoiden puhdistaminen tehtiin heti marjametsästä palattua, niin loppupäässä oli jo aika mehuisaa marjaa. 
Tänään kävin kuitenkin vielä ihan kodin lähirinteestä auringon paahteessa  -huom! ihmeellistä, mutta totta tänään helleraja ylittyi ;)!! - viiden litran sankon mustikoita. Pakkohan ne oli talteen ottaa, kun ihan äärellään ovat.

Musta- ja punaherukat, niin kuin karviaisetkin saavat vielä aikansa kypsyä rauhassa - niitäkin näyttää tulevan reilusti. 

Samoin puutarhavadelman varret ovat täynnänsä kypsyvää herkkua, ihan kuin metsävatutkin.

Saskatoonit tekee ensimmäistä kertaansa myös reilusti satoa. Täytyy huomenna ne suojata, kun räkätit tykkää näköjään noista minun lisäkseni kovasti....

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *  Kukkapenkeistä ja omanapuun runkoa vasten kiipeilemästä löytyy taas uusia ilahduttajia:


2 kommenttia:

 1. Vau, mitä loistoa ja herkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^
   Marjoja jo kovasti odotankin kypsyviksi, niin pääsisi herkuttelemaan. Tänään pörräsi kovasti ampiaisia vadelmien luona: toivottavsti ei käy samoin kuin jonain vuonna mansikoille, että sato meni pilalle, kun ampiaiset survoutuivat marjojen sisään lyhyessä ajassa :(

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit käynnistäsi viestin :)