Lukijat

lauantai 9. heinäkuuta 2016

Heinäkuun katsausKesäkukkaistutukset ja muut istutukset on saanut tänä kesänä sopivassa suhteessa lämpöä, kosteutta ja lannoitusta. Rehevästi kasvavat. 
Pelergoniat ovat olleet tupaten täynnä kukkia. Eilen just leikkelin kuivettuneita kukkavanoja pois ja uutta kukkaa pukkaa ilokseni.
Kasvihuoneessa on chilit ja tavan paprikat melkoisia pensaita - paljon isompia mitä vuosi sitten. Taitavat kyllä olla eri lajikkeitakin, mutta joka tapauksessa rehevästi kasvavat nekin ja paljon on alkuja ilmaantunut lehtien suojiin.

Tomaateissa on raakileita ja kukkia ilmaantuu niihinkin lisää. 

Ensimmäiset kasvihuonekurkut popsittu kokonaisina - raikasta napostelua telkkaria katsellessa :)

Rinteessä punoitti jo pikkuisen metsävadelmia varsinaista kypsymistä odotellen.

 Mustikatkin alkavat kypsyä - oli muuten isoja möllyköitä!Neulomukset on saaneet olla ihan rauhassa:
Onnistuin töissä muksujen kanssa jalista pelatessa murtamaan peukkuni nivelen kohdalta. Nyt olen sitä parannellut pari viikkoa sormi tönköksi teipattuna. Josko tuota ensi viikolla saikku kääntyisi kesäloman nimikkeelle.

Tällainen lankahamsteri sortui taas kaupassa lankahyllyn edessä Novitan uusiin SeiskaVeikkoihin - Polaris taisi olla uutuuden nimi. Syksyn värikartan värit on aina minun silmään mieluisampia mitä kevätvärit. Lankaa on jo nyt niin paljon, etten tässä elämässä ennätä niitä edes neuloa, mutta kauniita keriä ei vaan voi vastustaa ;)
Ajatuksissa siintää jo mielikuva mummin kullan ensi talven villapuvustakin...
Siitä sitten päivitystä tuonnempana :)

Leppoisaa kesän jatkoa teillekin!
Nautitaan Suomen suvesta joka säällä!

2 kommenttia:

  1. Komeaa kukintaa ja hieno sato tulossa!

    VastaaPoista
  2. Voi noita sun kauniita kukkia. Minä olen sellainen hortonoomi että pitää olla jokunen itsellään kukkiva vuodesta toiseen. En jaksa hoidella niinkuin äitini.
    Kysyit mustikoista, jonkun 10kg olen pakastanut. Olen hidas poimija ja poimin sormin melkein marjan kerrallaan. Ei tarvitse sitten perata saalista ollenkaan. Selkäni ei kestä kumarassa oloa kuin korkeintaan 4 tuntia. Viimeviikollakin olin useana päivänä niin pakko pitää välillä huilipäiviä ettei kokonaan katkea.

    VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit käynnistäsi viestin :)