Lukijat

lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kevättä kukkapurkeissa .... tai sitten ei

Uusia lukijoita on sivuilleni kirjautunut kolme :). 
Kiva, kun olette liittyneet lukijakaartiin.
 Tervetuloa! Kliiviaani mielenkiinnolla seuraan: 
Kukkaa pukkaa ihan erivärisenä kuin aiemmin.


Joka kerta aiemmin on kasvanut lehtien lomasta  kukintorypäs oranssein kukin. Nopsaan sitten kukat kohoavat ylemmäs kukkavarren kasvaessa, mutta nyt siis näyttää nousevan valkoiset kukat.

Katsotaan mitä tuleman pitää :)

Mitähän tuolle entiselle kukkavanalle muuten pitäisi aina tehdä? Antaa vaan olla vaiko napsaista pois?

 

Viime syksynä otin kesäkukiksi ostetut Maljaköynökset sisähoitoon talveksi - ihan koemielellä, kun noita voi kasvattaa sisäkasveinakin  - kaksi pienempää ei selvinnyt, mutta suurin sinnitteli läpi pimeän kauden, joskin alaosa "kaljuuntui". Nyt sitten tuo sisupussi sitten on alkanut tehdä uutta vartta ja lehtiä. 
Toivottavasti tuuhettuu alhaaltakin.


Tytär on ostanut kolmena vuotena peräkkäin jotain "yllätyskasvatettavaa" minulle synttärilahjaksi. Tytär äitinsä tuntee: tosi kiva seurata kasvua ja odotella mitä tuleman pitää :) Kiitos Mimi <3

 Tämän vuotisen tunnistinkin: Sain Joriinin mukulan, joskin väri on vielä arvoitus. Olisiko pinkki, violetti tai oranssi?
Taisin kyllä laittaa mukulan multaan liian aikaisin, kun parissa viikossa on mullasta kehkeytynyt jo näin iso taimi. Pelkona, että sisätiloissa ennättää kasvaa liian pitkäksi ja höntelöksi ennen ulos istuttamista.

Mieli saada pihamaallekin jotain elonmerkkejä, on nyt otettava itseään niskasta kiinni ja vedettävä rönttävehkeet ja kumpparit päälle. Pihan rapsutus ynnä muut pihahommelit on vielä aloittamatta. 
Monena vuonna tähän aikaan on jo piha siistitty, mutta nyt on ollut nurmikko liian märkä noihin touhuihin.

 Eli hihat heilumaan ja pihahommiin ......8 kommenttia:

 1. Johan on hauskan näköinen tuo Kliivian kukan alku. Pitääkin omat kasvit tarkistaa kun kotiin menen.

  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin ollut tuo jo useamman vuoden, mutta ei se ole aiemmin noin tehnyt.

   Poista
 2. No ompas tuo kukkanen jo iso! T. Gradu etenee ja balalaikka soi

  VastaaPoista
 3. Tuota joriinia voit viedä päivisin ulos kun tarpeeksi lämpiää. mutta älä kovin aurinkoiseen paikkaan heti, kun on vielä niin hento, mutta ulkona vahvistuisi eikä venyisi niin kovin pitkäksi. Yöksi kuitenkin sisälle vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä en ole vielä nyt uskaltanut tehdä, mutta jokohan siis voisi?
   Eilen sain sitten äidiltä monen monta juurakkoa- kirkkaanpunaista ja tummanviolettia: täytyy ne huomenna viimestään tuikata kasvun alkuun.

   Poista
 4. Sievä pikku kukinto kliiviassa :)

  Minulla on tänään ensimmäistä kertaa kasvit vähän pidempään kasvatuskaapissa. Täytyy vain muistaa tuoda ne ajoissa sisään.

  VastaaPoista
 5. Minulla joriinit otettu varaston periltä esille ja niissä on vasta pientä hentoa punerrusta. Tuohan on sellainen kasvi, että se kukkii kaiken kesää eikä muutama isompi oksa tässä vaiheessa haittaa mitään.

  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit käynnistäsi viestin :)