Lukijat

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Kotona jälleen

Sukujoulu vietettiin perinteiseen tapaan mummolassa.
Oltiin muutaman vuoden tauon jälkeen ihan koko porukalla koolla jo aattona. 
Kaikkiaan 14 henkeä + kaksi koiruutta. 
Päivän mittaan oli ohjelmassa ensin haudoilla käynnit, ihana jouluateria sen seitseminetoista herkkuineen ( KIITOS ÄITI JA ISI !!!). 
Joulupukki ennätti meille puoli seitsemän maissa illalla.
 Meidänkin lupsakka koiruus oikein murisi punanutulle, kunnes tunnisti tutun tuoksun lahkeen suusta ;).

 Korvatunturin pääjehu oli pitkän päivän tehnyt  ja pakkaskeliin on puettava pukinkin lämpimästi päälle, jotta  sisällä jutustelu ja  joululaulujen seuraaminen saivat linssit laseista ihan huuruun :).

Tervetuloa vaan uudestaan ensi jouluna, jos pukki olet tätä lueskelemassa.....

Hulinan jälkeen olikin sitten mukava heittäytyä saunan lauteille päivää muistelemaan. Pukki toi tullessaan yhden kassin lahjoja, mutta tonttujen avustuksella olohuone täyttyi jälleen kauniista paketeista. Oli pukkivanhus jättänyt ne odottelemaan ulko-oven pieleen.
Oli kyllä olleet lapset ja aikuiset vuoden mittaan kiltteinä!

Minua joulupukki muisti magneettirannekorulla, hajuvedellä, kauniilla niin minun värisellä kynttilällä ja kolmella tosi kauniisti "väreilläni" helmin koristellulla joulupallolla.Yhteisesti mieheni kanssa saimme pajupallon, jonka sisällä on linnuille talipalloja. Pikkulinnut pääsevät  syömään pajujen raoista, mutta harakat, tikat yms. isommat lentävät jäävät nokkaansa lipomaan ulkopuolelle. Kiva idea! 
 Kiitos Joulupukille ja tontuille !

Tämä sukkapari ei ennättänyt aatoksi, mutta Tapsaniltaan mennessä kuitenkin valmista syntyi. Lappeenrantaan on pehmeä lähetys tuloillaan....Vuodesta 2001 lähtien jouluohjelmaamme on kuulunut Valtti-korttipelistä turnaus. Tätä peliä pelataan ympäri vuoden yhteen kokoontuessamme, mutta joulun pyhinä sitten mitellään Vuoden Valttimestaruudesta.
Pokaalin hankkiminen keksittiin siksi, kun aina jokainen meistä tuntui olevan sitä mieltä, että oli ollut edellisessä mittelössä paras.

Nyt mestaruuden tavoitteleminen on "totisinta totta" ;). On alkukarsinta, josta osa menee suoraan finaaliin ja osa porukasta joutuu rämpimään pitempää kautta keräilyerän kautta, mieli havitella pokalia kirjahyllynsä tai takkansa päälle seuraavan vuoden ajaksi. Lopulta yksi kerrallaan putoaa pelistä lopullisesti pois ja päivän päätteeksi on lopulta mestari selvillä.
Tällä kertaa - jo neljännen kerran pytyn historian aikana - mestaruus matkasi Tampereelle.... 
Onnittelut sinne, vaikkakin vähän pitkin hampain ;) !!!
 

4 kommenttia:

 1. Ihanaa Joulutunnelmaa. Ihanaa loppuvuotta Sinulle ja perheellesi

  VastaaPoista
 2. Hauska juttu tuollainen korttipelikisa! Valtti-peli on minulle ihan tuntematon, täytyypä googlettaa.
  Hyvää loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on suvussa pelattu varmaan ainakin kolmisenkymmentä vuotta tuota peliä porukalla. Ukkini aikoinaan meille pelin opetti.

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit käynnistäsi viestin :)