Lukijat

lauantai 27. lokakuuta 2012

Messuilua

Joensuun Taikasormet messut on joka vuotiseen tapaan nyt nähty ja koettu. Neljännesvuosisadan elämässäni läheisesti kulkenut Ystäväni ja minä olemme jo ties miten monena vuonna pitäneet "tyttöjen päivän" messuilun merkeissä.       
 Päivä on pyhitetty toistemme seurasta nauttimiselle, vinkkien imemiselle, kaiken kauniin ihastelulle sekä shoppailulle....

Messut avautuu klo 10 aamulla, ja me tytöt olemme jonossa napottamassa hyvissä ajoin monen muun tavoin. Melko usein on ollut joko vesisateinen, viimainen, räntäsateinen jne. messusää, mutta tänään oli kaunis auringon paiste pikkupakkasessa.
 Lupasi siis hyvää päivällemme :)

Uutena "koejäsenenä" oli mukana ystäväni tytär / kummityttöni / tuore pienen tyttären onnellinen äiti, joka taisi nauttia päivästä ihan yhtä paljon kuin me hieman vanhemmat tyttöset. Eli testi läpäisty ja uusi jäsen hyväksytty messuilujoukkoomme :)

Monenmoista kaunista ja ihanaa houkutusta oli kojuissa Areenan käytävillä. 
Meillä on hyväksi havaittu systemaattinen etenemistahti  käytävillä - joka koju tulee taatusti tutkittua tarkkaan ;)

Aiemmin olemme kiertäneet alueen ensin ja sitten palailleet tekemään ostoksia, mutta nyt pussukoita alkoi ilmestyä käsivarsille jo alkumetreiltä. Aina sitä jotain tarttuu mukaan....

 
Itse kaipaisin mukaan lankamyyjiä, joilla olisi myynnissä niitä sellaisia keriä ja vyyhtejä, joita ei markettien ja ehkä lankakaupankaan valikoimista saa. Eli suomennettuna vissin he olisivat sitten käytännössä näitä nettilankakauppayrittäjiä: saisi tutustua ihan kädestä pitäen lankamerkkeihin ja -laatuihin, jotka ovat itselle vieraita. 
Useampi vuosi taaksepäin joku sellainen myyntipiste messuilla olikin, mutta vissiin menekki ei ole ollut riittävä, kun ei sen koommin ole paikalla näkynyt.

Samoin olisi tosi antoisaa, jos olisi katseltavissa enemmän erilaisia työnäytöksiä!

Eräskin askartelupiste notkui erilaisia välineitä, joiden tarkoitus ei sitten auennut laisinkaan. Myyntipisteen edus tungeksi ihmisiä, jotka tuntuivat tietävän mitä etsivät ja  haluavat. Olivat siis sen alan "hurahtaneita" ;). Tapa millä myyjä puhui tuotteista, olis sit sellaista, että olisi työtavat pitänyt olla tuttuja. 
Ei auennut ei - niiden tarvikkeiden tarkoitus, joten jatkoimme vaan muualle aikamme toljailtuamme "tietäjien" vanavedessä.....


 Ei tyhjin käsin tarvinnut joka tapauksessa kotiin palata:
Kasseista purkaantui kotona tuore, aamulla paistettu riihiruisleipä, erilaisia puhallustusseja ja niihin kuuluvia sabloneja, kanervan värinen huivi+huivisolki, joulukortteihin korttipohjat+kirjekuoret, nippu erilaisia tarroja korttien tekoon, Vuonoksen piparkakkujäätelöä ja Sirkka Savikankaan valmistama  lompakko.Toisten tyttöjen kasseista löytyi mm. kortteja, siivousvälineitä, muutamia huiveja, ruisleipää ja tuikkulyhtytilauksia Sisko Sutiselta .

Pitemmittä puheitta: Kiva päivä alkaa olla pulkassa ja on aika siirtyä saunan hämärään nauttimaan lämmöstä ja luukusta loistavista tulen liekeistä saunajuoman kera :)


Mukavaa viikonlopun jatkoa juuri Sinulle :) !!!
Siirrellään kelloja viimeistään huomisaamuna kohti lähempänä olevaa kesää eli tunti taaksepäin ja iloitaan hippusen pidemmästä viikonlopusta. Ja kuntavaalien äänestyspäiväkinhän se olis myös huomenna....

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen näköisiä ostoksia :)

  Minusta ei ole messuilla kävijäksi - en kestä sitä tungosta - vaikka niiltä varmasti löytyisi kaikenlaista kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joensuun messut on varmaan ihan eri mittapuissa mitä esim. Tampereella. Täällä kyllä hyvin mahtuu tutustumaan esittelypöytien antiin.

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit käynnistäsi viestin :)