Lukijat

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Täystuhot ja Mölykööri kokoontuivatTäystuhot ja Mölykööri - eli me sisarukset perheinemme  - kokoonnumme perinteisesti äidin ja isän luokse mökille kesälomilla vilkastuttamaan heidän  rauhallista eloa ja oloa. Huisketta ja hulinaa riittää, kun parhaimmillaan koossa on 12 lomalaista!

Nyt meni osan lomat sikäli ristiin, että Pielisen rantamaisemiin asettautui VAAN 8 henkeä koirinemme + mökin väki.

Kesäsää jatkoi tälle kesälle tuttua kaavaa: suht' pilvistä, välillä sadetta ja itikoiden ininää. Onneksi kuitenkin itikoita oli jo vähemmän kuin Juhannuksen seutuun. Sinänsä aika ok kelit, vaikka ei nyt niitä helteitä tähänkään saumaan osunut. 
Jokaiseen päivään kuului saunominen oikein pitkän kaavan mukaan! Vesi järvessä on pysynyt kylmänä tällaisenä kesänä - vaikkakin lapset olivat asiasta eri mieltä.....Näkymää mökin kuistilta.


Ei ole kesät samanmoisia kalan saannin kannalta. Uutterasta yrittämisestä huolimatta, saaliit oli vaatimattomia kerta toisensa jälkeen. Vuosi sitten kuhaa ja haukea tuli tosi paljon.Tässä loman suurin kalasaalis :(Yhdet 8v-synttäritkin mansikkakakun kera vietettiin.

Harvinainen hetki - nappulajengi hiljentyi TV:n piirrettyjä seuraamaan pieneksi toviksi.

Lapsuuden kotikatu.

Lieksan keskustassa oli kauniita kukka-asetelmia, mutta ihailu jäi autosta käsin katseluksi jostain kumman syystä..........Keskustan autoilu oli kyllä tosiasiassa hyvin hankalaa, koska Lieksassa on pääkadun totaalinen uusiminen menossa ja kirkonkin parkkipaikka oli täynnä katuremonttitavaraa. Minkähänlainen soppa liikenteestä tulee Lieksan  Vaskiviikon  http://www.lieksabrass.com/pageid/44  aikaan???

Satamassa käytiin fiilistelemässä ruokailun merkeissä. Oli isot ja maittavat annokset!!!Pikku-Kilin elämyspihassa nappulajengi kävi ihastelemassa eläimiä ja pienimmät kävi myös Lieksan keskustassa olevassa liikennepuistossa. 
Meikä-tyttö yritti survoutua Aino&Reino-tehtaanmyymälään, kun siellä sattui olemaan kaikki tuotteet -50%. Yrityksesksi jäi - en ole niin uusien kenkien tarpeessa, että olisin viitsinyt toista tuntia jonottaa - ensin edes sisälle päästäkseni ja sitten siellä näytti ihmiset sovittelevan kenkiä yhtä ahtaasti kuin sillit suolassa. Kaiken kruunasi kassasysteemi: yksi kassa, jossa käsin kirjoitettiin kuitit. Huh huh!!!

Näin loma-aikaan kotiseutu vetää meitä muualle muuttaneita ja on mahdollisuus tavata muitakin samalla tavoin kotiseudulle lomailemaan tulleita vanhoja ystäviä.
Kiitos Sari mukavasta iltapäivästä :)!


Tautipöpötkin ennättivät löytää porukkamme loppuajasta: tarjolla olisi nyt päänsärkyä kuumeella tai oksentelulla. Pari ensimmäistä kaatui jo punkan pohjalle ja lähipäivät näyttää, löytyykö lisäuhreja..... YÄK :(.
Jalotarkoitus oli jatkaa yhdessäoloa vielä pari päivää, mutta pöpöt päätti toisin - harmittaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva, jos jättäisit käynnistäsi viestin :)