Lukijat

maanantai 25. helmikuuta 2013

Uusia ja vanhoja tuttavuuksia

Eilen tuli puhelu vieraasta numerosta.
 Ensimmäinen ajatus oli: "Äh, taatusti taas joku lehtimyyjä!", mutta eipä ollutkaan. Sain puhelun lapsuuden/nuoruuden kotipaikkakunnalta. Soittaja oli peruskouluaikainen luokkatoveri, josta en ole kuullut kolmeenkymmeneenkahteen ..... - voi turskatti, miten iso luku! - mitään.
 Meitä oli reilut parikymmentä nuorta, jotka kävimme koko peruskoulun, ykkösestä ysiin, kutakuinkin samalla porukalla. Oli tosi hyvä yhteishenki, vaikkei opettajat ehkä aina olleetkaan ihan samaa mieltä ;). 
Lukioonkin samalle luokalle aika moni meistä jatkoi, mutta ei se yhteenkuuluvuus ollut enää niin vahva kuin perusopinnoissa.
 Lieksassa elelevät "luokkalaisemme" ovat päättäneet tarttua härkää sarvista ja etsiä käsiinsä meidät ympäriinsä levinneet kaverinsa. Luokkakokous on tarkoitus saada kokoon kesäkuun viimeiselle viikonlopulle. Kuulostaa oikein mukavalta :)
Melkoisen homman kyllä joutuvat tekemään, kun selvittävät kenenkin muuttuneet nimet sun muuta ;)

Toinen kiva ystävystyminen on tapahtunut tavallaan koiran lenkkeilytyksen kautta. Tässä lähistöllä on eräs "Osku" emäntänsä kera, joka sattuu harva se ilta jossain kohtaa iltalenkkiä tulemaan vastaan ja meille on tullut tavaksi pysähtyä turisemaan niitä näitä.

Tänään Vilin ja Oskun emännät tekivät ihan "virallisempaa" käsipäivää- tuttavuutta, kun molemmat huomasimme, että ihan sitä odottaa iltalenkillä että missähän kohtaa reittiä tulla tupsahdamme kohdakkain. Jotenkin juttu luistaa aina niin hyvin, ihan kuin olisi tunnettu pidemmänkin aikaa :)

torstai 21. helmikuuta 2013

Tahdon


26 vuotta sitten tänä päivänä sanoimme mieheni kanssa toisillemme "TAHDON" Lieksan kirkossa. 

Neljällä eri paikkakunnalla  ja seitsemässä eri asunnossa olemme vuosien saatossa kotiamme pitäneet - kera kolmen lapsukaisen. Pesästä on siivilleen lennellyt jo omia pesiänsä rakennellen kaksi ja nuorimmainen touhuilee ilonamme kanssamme. Elämä on kohdellut meitä lempeällä kädellä ja toivottavasti niin jatkuu tästä eteenpäinkin <3....
Ja äiti-ihmisen hoivaamistarvetta saa jakaa myös hänelle, joka uskollisesti paimentaa minua niin neuloessa, keittiössä, tietokoneella ja vessassakin ;). Lähtisi varmaan töihinkin viereeni, jos vaan saisi....

Heipä hei ja kiva kun joukkoon on saapunut uusi lukija! Tervetuloa Justin Larma :) -  Toivottavasti viihdyt askareitani seuraamassa!

Ja Kiitos Ystävänpäivä tervehdyksistä: tuli kiva fiilis niitä lueskellessa :)

torstai 14. helmikuuta 2013

Suussa sulavan herkullista ja Hyvää Ystävänpäivää blogiystävilleni!


Kuva / kortti sivulta: www. birgit.mummu.net

                                   Klikkaa tästä nähdäksesi Ystävänpäivätervehdyksen 

              (sekä klikkaa vielä sitten avautuvasta kuvasta näyteikkunan kohtaa)

........Eikös ollutkin aikasmoisia herkkuja???
  


Omaksi ilokseni ja muidenkin luettavaksi aloin viime kesänä pitää omaa blogia.
En vielä silloin arvannutkaan, miten mielenkiintoiselle matkalle pääsen sen avulla. Oman blogin pitämisen myötä on löytynyt myös monta, monta ihanaa sivustoa, mihin tutustua....... ja koko ajan löytyy uusia mukavia tarinoita ja turinoita ;)

Sydänlämmin kiitos myös siitä, että jaksatte lueskella juttujani ja kasvattaa pikkuhiljaa tuon vasemman palkin lukuja ;). Se on yksi syy, mikä saa tänne aina jotain raapustelemaan.

Oikein mukavaa Ystävänpäivää teille kaikille sivujeni selaajille :) !!!


tiistai 12. helmikuuta 2013

Kiva mieli

Liittyneitä lukijajäseniä on tullut kolme lisää. Tosi kiva :) !!! Oikein lämpimästi tervetuloa !!!


Viikonloppu ja alkuviikko on mennyt "hurutessa". Palailen päivityshommiin paremmalla ajalla......

torstai 7. helmikuuta 2013

Torstain turinoita




Eilen oli Runebergin päivä.
Juolahti mieleen tapaus muutaman vuoden takaa, jolloin poika kysyi:
- Äiti, miksi tänään liputetaan?
-Tänään on Runebergin päivä.

Poika katsoi minua pitkään jotain miettien ja tuumi:
-Miks ihmeessä liputetaan jollekin tortulle, siis niin ku kahvileivälle????

* * * * * * * * * *
 

Yksi herätys ja ollaan taas viikonlopussa :) Jippii!!!!

Sunnuntaina onkin tiedossa nuorimmaisen Säbä-pelien kotiturnauspäivä.Aamuherätys, leipomiset kahvioon ja tutkapisteen vahtivuoro.

* * * * * * * * * *

 Tuolla muutama postaus aiemmin tuumin huolestuneena koirulimme syömättömyyttä. Nyt on tilanne korjaantunut ja ukkeli syö taas ihan hyvin. Lienee sit naapurin tytöt häirinneet ;) 

Toisekseen ostin kokeeksi uudenlaista lisuketta kuivamuona- nappuloiden kaveriksi.
Pussillinen noita Royal Canin sekaan , kalaöljyä loraus ja raejuustoa.Nirppanokka syöjä ihan nuolee kuppinsa "puhtaaksi" ;). Pitäisikin tehdä taas uusi kuivamuonatilaus Zooplussalle.
 Vertailin jälleen hintoja paikallisiin lemmikkiliikkeisiin verrattuna. Kyllä netin kautta tilaamalla tulee paljon halvemmaksi ja tavara tulee kotiovelle :)

maanantai 4. helmikuuta 2013

Matkalaiset kohta kotona :)

Niin se vaan kuukausi on ohitse, vaikka valehtelen, jos väitän, että aika olisi mennyt nopeasti ja huolehtimatta.

Viime yönä tuli viesti, että heräilty on ja tunnin päästä kentälle.
Aamun mittaan puhelimeen piippasi uusi tiedotus, että lento tulee olemaan myöhässä, joten ei kannata täällä kotopuolessa hätäillä.
Töistä tullessa mies kertoi, että Ilta-Sanomien sivuilla kerrotaan, että Delhin koneessa oli havaittu vika ja konetta oli korjattu matkustajien odottaessa koneessa.
Kone oli päässyt lähtemään vajaan kolme tuntia aikataulustaan myöhässä.

Suomeen laskeuduttua nuoret olivat päässyt kärkijoukoissa tuloselvitykseen ja taksi kiidätti heidät Tikkurilaan, josta hyppäsivät sitten junaan ja kotimatkalle.

Loppu hyvin - kaikki hyvin! 
Tunnin kuluttua nuoret pääsevät köllähtämään ikiomaan sänkyynsä ja huomenna sitten kuulemme tarkemmat kuulumiset, kun saamme seikkailijat sylihaliin ja näyttämään matkakuvansa.... 

Äiti-ihminen huokaisee syvään ja hartaasti:
Rakkaat ovat taas suht' lähettyvillä :) !!!

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Paidan tekele etenee

Viikko puikkoja heiluteltu ja tässä ollaan.
Oikeastaan suurin pompsaus neuleen etenemisessä tapahtui eilen, kun pidin oikean neulomismaratonin. Arki-illat menee niin mahdottoman joutuisasti ja väsyttää, ettei silmin nähtävää jatkumista kerrosten suhteen pahemmin tapahdu - pikkuisen illassaan. 

Ohjeen mukaan olisi pitänyt jo kainalokavennukset aloittaa, mutta haluan paidasta pidemmän, mitä alkuperäinen malli on. Ehkä suunnilleen viiden sentin jälkeen aloittelen kainaloaukkojen teon.

Aniliinia on menossa eka kerä ja tuosta violetista on korkattu muutama sentti sitten toinen kerä. 

Tavallaan lisäinspistä antaa tuo kahdelta kerältä neulominen, kun lanka raidoittuu itsestään, mutta kuitenkin sinne tänne tyrkkään tuota aniliinia - myös raidoittuvaa - sekaan. Sitä jotenkin odottaa malttamattomana, että miten työn väritys jatkuu.

Vielä teen tämän raidan ..... tai teenkin vielä pari raitaa lisää ;)

lauantai 2. helmikuuta 2013

Tortillatarpeet uusiokäytössä



Tässä "levyn lastaus" meneillään....
Olipa joku myyntiedustaja antanut kivan vinkin kaupan esittelypöydän ääressä tyttärelleni:
Tilkkanen rasvaa kuumalle pannulle, tortillalevy siihen ja päälle erilaisia täytteitä. Ylimmäksi joko juutoraastetta tai juustosiivuja ja koko komeus peitetään toisella tortillalevyllä. Kun juusto on sulahtanut ja pannua vasten oleva levy saanut väriä, koko helahoito kiepsautetaan pannulla toisin päin paistumaan. Tosi hyvänmakuinen lopputulos!!!

 

Oiva kikka käyttää vaikka edellisen päivän tortillan teosta jääneet tähteet tällä tavoin. Periaatteessa samat raaka-aineet, mutta pannulla kuumentamalla tulee kuitenkin ihan eri makuinen :)
Tykästyin kovasti tähän versioon. Jatkossa pitää ihan tarkoituksella tehdä hieman isompi satsi tortillan täytteitä, niin saa seuraavan ruuan taas helpolla.
Meillä oli noissa tällä kertaa mm. salsakastiketta, jauhelihaa, tomaattia, paprikaa, ranskankermaa, punasipulia, Aromat-maustetta ja juustosiivuja.



p.s. Matkalaiset ovat jo palailemassa reissultaan :)
Tänään ovat lentäneet Goalta takaisin Delhiin ja majoittautuneet lentokenttähotelliin ja maanantaina saapuvat takaisin Suomeen :D :D :D.
On tämä nuorten reissu niin paljon pyörinyt kuukauden ajan melkein joka hetki ajatuksissa, että itku varmaan pääsee, kunhan saan heidät taas haliotteeseen ;)


Tervetuloa  Ryppyräätäli seurailemaan kuulumisiani :) !!!

..... Ja Tikutinkin on tullut: Moikka moi ja tervetuloa :) !!!